Thursday, November 17, 2011

Antrenament in aer liber pe plaja


În cadrul seriei de antrenamente în aer liber o să încep cu ceva de astă vară. Mai precis, un antrenament pe plaja de la Vama Veche. Fiecare înțelege prin concediu, distracție și relaxare. Pentru mine, asta înseamnă și sport pe lângă toate celelalte. Atunci când pleci undeva, apar anumite limitări în ceea ce privește posibilitatea de a te antrena, conform programului obișnuit. Apar în schimb și multe oportunități să o faci într-un mod nou.
Cel mai important, e să te simți bine și să experimentezi provocări noi. Până la urmă acesta este scopul, să fii pregătit pentru imprevizibil.
Rutina a arătat cam așa:
  • Alergare pe plaja cca. 1 km
  • Genuflexiune cu presa umeri folosind o piatra cu greutate nedeterminată, dar probabil undeva în jur de 20 de kg., 3 serii de câte 10 repetări.




  • Un fel de kettlebell swing cu o piatră de cca 10 kg., 3 serii de câte 10 repetări.



  • Alergare 1 km
  • Tracțiuni priză pronație la ce am gasit pe acolo, am rămas fară piele pe niște degete, dar s-a echilibrat cu niște așchii de lemn, pe care l-am palmat; 3 seri de câte 10.



  • Flotări pe pietre în plan declinat. 100 împărțite în 5 serii inegale.
Puțin înot de răcorire și reîntoarcerea la bază, în mers ușor.
A fost un antrenament preponderent cardio, în care am încercat, cu ce am găsit, să lucrez toate grupele principale, la un nivel solicitant. L-am repetat o zi da una nu, timp de o săptămână. 



  • Dezavantaje: E greu să faci tracțiuni cu priză în varful degetelor. E greu sa faci kettlebell swing cu o piatră lată, trebuie să departezi genunchii foarte mult. Priza este inegală pe o piatra neregulată.
  • Avantaje: Mișcare în aer liber. Trebuie să te adaptezi și la teren denivelat și la suprafața moale a nisipului, la tipul diferit de priză pe obiecte fără mâner. Nu în ultimul rând dacă păcălești pe cineva să îți facă poze poți să scrii un post pe noul tău blog de sport.
Colcluzii: merită, merită să faci mișcare în natură să îți folosești imaginația să gasești moduri de a te antrena în orice locație.