Sunday, November 30, 2014

Pregatirea pentru sarcina - Antrenament

Acesta este ultimul articol din pregătirea pentru sarcină. Vom discuta despre antrenamentul ce va pregăti corpul viitoarei mame pentru cele 9 luni de sarcină.


Varianta de antrenament oferită de mine nu este singura posibilă. Este doar o varianta simplă de antrenament ce va asigura viitoarei mame o dezvoltare musculară normală. Zonele critice pe care o viitoare mamă trebuie să le aibă în vedere sunt.
  • Spate
  • Abdomen
  • Coapse
  • Fund
Asta nu înseamnă că restul trebuie neglijat. Dar din motive de simplitate și presupunând că există mai multe șanse de a fi adoptat voi pleca de la un minim critic. Sperând că odată înglobat în rutina curent beneficiile vor tenta practicantele să încerce mai mult. Puteți folosi rubrica de comentarii pentru mai multe detalii sau formularul de contact dacă doriți ceva mai specific.

Exerciții (fiecare exercițiu conține un link explicativ)

Toate exercitiile se pot executa casa și fără nici un fel de greutate. Pentru a fi cât mai simplu de executat vă recomand următorul mod de lucru.
Începeți executând fiecare exercițiu să fie făcut până la apariția senzației de oboseala în mușchi. Fără a forța sau încerca să mai executați câteva repetiții. Ziua următoare se execută același număr de repetări plus 1. Fără a executa mai multe serii pe exercițiu fără alte scheme complicate. Pur și simplu creștem cu o repetare pe zi. În 6 luni de zile numărul de repetiții poate ajunge semnificativ. NU este nevoie sa fie un progres continuu, se poate tempera creșterea atunci când repetările devin prea mult. Ținând cont că este un program atât de simplu pentru a funcționa și a ne atinge obiectivele este nevoie de 4-6 antrenamente pe săptămână. În faza de început nu va dura mai mult de câteva minute și probabil că nu va depăși 20, 30 de minute după câteva luni bune.
Acolo unde am pus sau se pot alterna acele exerciții pentru a nu interveni plictiseala. Antrenamentul se poate executa atât seara cât și dimineața nu necesită modificări în alimentație în afară de recomandările din articolul de nutriție. Programul acesta nu este decât o modalitate de a ajunge la un corp funcțional și suficient de puternic pentru a se auto-susține.