Thursday, August 23, 2012

Antrenament cu kettlebell 3

Am spus că voi da o idee de antrenament cu kettlebell axat pe clean.
Bineînțeles nelipsita încălzire.
Eu în ultimul timp refer o modalitate de încălzire mai puțin convențională, pentru că lucrez acasă și nu mai trebuie să mă îngrijorez de privirile celor din sală.



Facă box cu umbra, lovituri de brațe și picioare deplasare, totul la un ritm lent fără explozie și fără forțare. În 5-10 minute mă simt perfect pregătit pentru orice exercițiu și este mult mai plăcut decăt să numar repetiții din diverse mișcări. O alternativă ar fi dansul, yoga sau orice alte mișcări aleatoare ce vor viza treptat fiecare mușchi și articulație într-o manieră blândă.

Antrenamnetul propriu zis.
5 Serii alternative
Clean, fără număr de repetări impus, se execută până îți dispare explozia și începi să nu mai menți forma corectă.

Stând în mâini, există trei variante în funcție de cât de bine stăpâniți poziția. de asemenea până ne pierdem echilibrul sau obosim
  • Stând în mâini la perete, cu spatele la zid călcâiele sprijinite de perete cât mai paralel posibil cu zidul. Treptat se desprinde un picior de pe perete și se cauta poziția de echilibru încercând să ne împingem ușor cu celălalt. Atenție la a împinge efectiv solul cu mâinile și a menține umerii compacți și încordați ca și cum am vrea să apropiem omoplații.
  • Stând în mâini fără sprijin.
  • Mers în mâini.
La final 3 serii 10 repetiții de step-ups, pentru fiecare picior, pe un scaun de 45 cm.

Revenire 5 minute de box cu umbra axată pe deplasare.

Acesta e un antrenament ce urmărește mai mult tehnica, și echilibrul decât o provocare musculară extraordinară. Oricum la final simți că ai lucrat tot corpul și deși durează relativ puțin vei fi satisfăcut că ziua nu a trecut pe lângă tine.