Monday, November 11, 2013

Uzina Crossfit


Sâmbătă dimineață am fost la Uzina Crossfit. Am stat atât la un antrenament de haltere olimpice cât și la antrenamentul de  Crossfit.
Despre haltere vom vorbi cu altă ocazie acum vreau să vorbim despre antrenamentul de crossfit la care am participat.
În primul rând vrea să vă spun că sala arată bestial și prețurile nu sunt mari deloc. Găsiți acolo toate jucăriile specifice unei sali de cross. Kettlebell-uri, benzi elastice, bare olimpice cu discuri ce pot fi trântite, cutii pe care să sari, inele, cadru de făcut tracțiuni și genufelxiuni, corzi și tot felul de nebunii.


(Mi-am permis să iau niște poze de pe pagina lor de Facebook, sper să nu se supere nimeni pe mine.)
 Eu am nimerit la un antrenament axat în principal pe exerciții cu greutatea corpului. Treabă care mi-a convenit de minune. Pentru că tocmai terminasem antrenamanetul de haltere și cu o seară înainte făcuse un antrenament prelungit de BJJ. Deci nu pot să spun că eram prea odihnit.
După sesiunea de încălzire, care a conținut o serie de exerciții foarte interesante și bine alese, am trecut la un antrenament de tip circuit. Un circuit complet conținea

  • 20 de tracțiuni
  • 30 de flotări
  • 40 de abdomene
  • 50 de genuflexiuni
  • 200 de m alergare
Timp de lucru 20 de minute, în care trebuia să termini cât mai multe serii respectând ordinea și numărul pentru fiecare exercițiu.

Eu am reușit să termin 2 serii complete și din a treia am ajuns la 28 de genuflexiuni, înainte să sune ceasul. Față de restul am fost destul de mămăligă, dar mi-a plăcut antrenamentul și atmosfera din sală. Așa că mi-am făcut abonament și planuiesc să mă mai duc. Momentan mă recuperez că am tras de mine și am făcut febra musculară de la tracțiuni. Dacă vă plac provocările și dacă vă doriți o sală altfel merită să treceți pe la Uzina Crossfit. Articolul acesta nu este o reclamă este doar părerea mea sinceră și pur subiectivă. Sper să ia amploare cât mai mare acest fenomen în România, pentru că există multă utilitate și eficiență în acest gen de antrenament.


Puteți citi și articolul despre ce înseamnă fenomenul Crossfit.