Saturday, May 26, 2012

Cum scapam de durerile de spate

În general, persoanele care ridică greutăți se confruntă cu această problemă, dar nu în aceeași măsură cu persoanele care stau multe ore pe scaun. Eu mă aflu în ambele categori. Stau zilnic 8-9 ore pe scaun la birou și în timpul liber ridic greutăți. Nu numai atât, dar am făcut și alte sporturi, care un un grad de risc pentru accidentările la spate. Așa că am avut și eu porția mea de dureri de spate.



Am citit mai multe artiole pe această temă, iar ultimele pe care le-am citit, pe un site românesc, mi-au lăsat o impresie plăcută despre corectitudinea informației și modul de abordare.
Personal cred că modalitate de a scădea durerile de spate nu este să nu mai ridici ceva greu. Din contră, întărirea și activarea musculaturii trunchiului este varianta care ne permite să ne păstrăm sănătatea coloanei.
Antrenamentul cu greutăți făcut cu cap, progresiv și fără a căuta să depășești recorduri modial, este următoarea etapă pentru a ne construi un spate puternic, capabil să reziste atunci când viața ne pune în situația de a ridica ceva greu.
Nu în ultimul rând, dezvoltarea unor reflexe bune și  a unei posturi corecte zilnice, sunt ultimele asigurări că am făcut tot ce ne-a stat în putință, pentru a păstra un corp funcțional și puternic până la adânci bătrâneți.

În continuare vă las să lecturați articolele următoare.

Elimina durerile de spate pentru todeauna
Elimina durerile de spate pentru todeauna partea II
Un exercitiu simplu pentru a scapa de cifoza

Alte exerciții cu reputație foarte bună pentru întărirea musculaturii spatelui atunci când sunt făcute cu formă corectă sunt genuflexiunile și kettlebell swing

Sursa foto