Wednesday, February 6, 2013

provocarea 9

Nu mai făcusem de mult o provocare și m-am gândit că nu ar strica una. Plus că le-am promis fetelor de pe grupul fitnessurban  ca nu le las singure, să se lupte cu provocarea lor (2710 genuflexiuni in 15) zile. Grupul este făcut de autorul blogului fitnessurban.ro, unde găsiți multe idei de antrenamente cu greutatea corpului.
  
Pentru a mă menține în ton cu subiectul m-am gândit să fac 1000 de genufelxiuni într-o oră. O încercare pe care nu știam dacă o voi putea duce la bun sfârșit.
Planul a fost să le împart în serii de 50 de bucăți, cu pauză cât va fi nevoie și să sper că scot o medie de 3 minute pe serie plus pauză.
Pentru prima oară lucrurile au mers mai bine decât mă așteptam la o provocare, am făcut 1000 de genuflexiuni în 52 de minute si 20 de secunde. Cum mai aveam benzină în rezervor și nu se terminase ora am încercat să mai îngrămădesc înca câteva în cele 7 minute rămase.
Scor total 1150 în 60 de minute, nu știu cum de mi-a ieșit așa o cifră rotundă. Probabil că subconștientul are și el rolul său atunci când te hotărăști să îți testezi limitele.
Atenție
Nu încercați așa ceva dacă sunteți accidentat chiar și puțin. După un timp forma genufelxiunilor poate avea de suferit și o accidentare chiar și ușoară poate degenera. Eu ca să îmi asigur cursa completă am atins solul lângă glezne (ca în poza de mai sus doar că mâinile treceau printre picioare) cu spatele palmei. Sugerez spatele palmei, altfel tentația va fi să te împingi în degete.
Pentru amuzament și nu numai, am notat timpul de finalizare al fiecărei serii pe care îi puteți vedea în graficul interactiv de mai jos.




Recuperarea
După ce am terminat ora de distracție, în speranța că voi mai putea merge a doua zi făcut următoarele:
  • Am băut repede un shake cu proteine și carbohidrați cu indice glicemic mare (miere și banane, lapte, două cupe de proteină din zer și scorțișoară). 
  • Am luat două capsule de colagen și una de vitamina A+D2 
  • Am făcut o baie de 20 de minute în cadă, cu sare relaxantă+ sare grunjoasă. 
  • La final am făcut un duș cu apă aproape rece, încă 5 minute. 
  • M-am culcat la scurt timp, era ora 9 jumate seara și nu mai puteam să îmi țin ochii deschiși
Peste noapte febra musculară încă nu s-a instalat. Țin să subliniez că de câteva luni antrenamentul meu pentru picioare constă în serii scurte de 5 genuflexiuni cu greutate, deci nu sunt antrenat pentru genul asta de efort, așa că dacă până la final nu fac febra, sau fac o variantă acceptabilă, cred ca am găsit o modalitate bună de recuperare post efort. Revin cu detalii spre finalul zilei.

Editare ulterioară
Am făcut febră musculară semnificativă la cvadricepși aductori și bicepsul femural. Nu pot să spun dacă întradevăr măsurile întreprinse au ajutat măcar ca febra să fie în cote mai mici. Cert e că nu mă simt limitat în mișcări ci doar o durere tolerabilă în toată masa mușchiului. Pe o scara de la 1 la 10 aș spune că e o febră de nota 6-7, cu siguranță am avut și mai mare.