Tuesday, January 27, 2015

FastShape

De când mă preocupă sportul am avut ocazia să cunosc și să observ mulți antrenori, mai mult sau mai puțin personali. Dacă ați observat nu am prea făcut recomandări în acest domeniu și asta nu dintr-un spirit de concurență (sunt mai degrabă adeptul recunoașterii meritelor). Puțini oameni m-au impresionat, majoritatea m-au lăsat indiferent și suficienți m-au contrariat în sens negativ.
 
Recunosc, am și standarde ridicate. Probabil că nevoile cele mai comune sunt acoperite acceptabil de orice antrenor. Este suficient să treci de la un stil de viață sedentar la practicarea regulată a sportului pentru ca efectele pozitive să îți infiltreze toate aspectele vieții, așa că și un antrenor mediocru poate îmbunătăți calitatea vieții clienților.
Acum am ocazia să fac o astfel de recomandare pentru un antrenor în care am într-adevăr încredere. Atât în ce privește pregătirea sportivă, tehnică cât și seriozitatea cu care abordează această pasiune. Este vorba despre Horațiu Balint. Acesta lucrează după un program gândit și structurat de el, care se intitulează FastShape. Dar înainte de a discuta despre program să aflăm chiar de la autor ce anume îl recomandă în acest domeniu.
CTL: Din punctul meu de vedere atunci când mă gândesc la un antrenor pe mâna căruia să îmi las sănătatea, timpul și banii vreau să știu ce experiență sportivă proprie are. Documentarea are și ea rolul ei, dar fără o experiență la prima mână, în tranșee, orice antrenor are o credibilitate scăzută în ochii mei. Deci Horațiu, povestește-mi în câteva cuvinte când te-ai apucat de sport și ce sporturi ai practicat?

HB: M-am apucat de sport la vârsta de paisprezece ani, acum având 25 de ani. Am început prin culturism, practicat timp de 5 ani, sport în care am fost medaliat la Campionatul Național și Campionatul Zonal Moldova. În 2009 m-am apucat de jiu jitsu brazilian, sport în care sunt centura mov sub Tudor Mihăiţă. Îmbinând cunoștințele acumulate din timpul practicării culturismului cu tehnicile articulare dobândite până în prezent, am reușit să obțin numeroase rezultate în jiujitsu atât pe plan național(multiplu campion național) cat și internațional, dintre care notabile ar fi:
-2014 BJJ World Championship- locul IV;
-2014 BJJ Munchen International Open- medalia de aur;
-2014 European Cup Ju-Jitsu Newaza – medalia de argint;
-2014 Balkan Open Championship Ju-Jitsu Newaza – medalia de aur;
-2014 BJJ World Pro Cup Greece Trial- medalia de aur.


CTL: După ce ne-am convins că nu discutăm cu un novice să vedem și cât de la curent cu ultimele informații în domeniu se află. Ce cursuri ai făcut, ce surse de informație folosești și cât timp aloci studiului nutriției și pregătirii sportivă în general.
HB: Am absolvit cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UNEFS, unde ulterior am finalizat cursul postuniversitar în urma căruia am obtinut certificatul de preparator fizic pe disciplina atletism. Ca o bază în acest domeniu, am apelat la cărțile lui Morc Coulson și David Archer. Fiind o fire perfecționista îmi place să fiu permanent conectat la informațiile nou apărute deci folosesc foarte mult internetul. Aș vrea sa fac aici o paranteză și să precizez că nu tot ce figurează pe internet are și o bază validă. Permanent mă perfectez în domeniu, volumul de informații care apare în fiecare zi fiind foarte mare, încerc să-mi creez o metodologie utilă și totodată atractivă. Pregătirea sportivă însumează aproximativ 12 ore pe săptămână.
CTL: Unde anume efectuezi antrenamentele și cum te poate contacta un eventual client.
HB: Antrenamentele FastShape au loc în zona Dudeşti-Pantelimon nr. 42, la sala RAMS Fitness. Mai multe informații se găsesc pe FastShape.ro

CTL: Cărui segment de clienți te adresezi în general?
HB: Programul este constituit în principiu pentru segmentul 20-30 ani, dar scopul meu este să reuşesc adaptarea acestuia pe plan general.
CTL: Care sunt dificultățile la care un client se poate aștepta?
HB: E cam mult spus dificultăţi având în vedere faptul că programul conţine numeroase exerciţii de tip functional training, care se adresează nevoilor cotidiene ale omului obişnuit. Deci nu există dificultăţi, doar avantaje.
CTL: Ce calități crezi că trebuie să aibă clientul ideal?





HB: Clientul ideal trebuie să fie în primul rând apt din punct de vedere medical şi să fie pregătit să accepte o schimbare pozitivă a stilului de viaţă actual. Imi place să mă ocup personal de capitolul motivare şi să le prezint pe parcurs avantajele dobândite, având experienţa celor 11 ani de sport de performanţă (momentan) , în urma căreia sportul m-a ambiţionat permanent să vreau să fiu mai bun şi să ţintesc cât mai sus din punct de vedere profesional .
Acum să aflăm și ce anume înseamnă programul FastShape:
FastShape reprezintă un program de fitness complex, bazat pe antrenamente de tip circuit. Este un program rapid si eficient, conceput pentru pierderea stratului adipos şi tonifierea musculaturii. O sedință dureză aproximativ 45 de minute și conține 5 runde separate executate la o intensitate prestabilită.


Aspectele care diferențiază Fastshape de alte programe de fitness sunt următoarele:
 accesibilitatea exercițiilor - acestea sunt eficiente atât pentru persoanele sedentare fără experiență sportivă, cât și pentru sportivii de performanță;
diversitatea exercițiilor - se urmărește eliminarea monotoniei, cursanții sunt constant testați prin noi exerciții, menținând atenția trează;
intensitatea efortului din timpul antrenamentelor FastShape este prestabilită, curba efortului fiind asemănătoare unei electrocardiograme, utilizându-se pauza activă;
încurajarea și motivarea  se realizează atât prin stimularea spiritului de competiție cât și prin alte tehnici psihologice.
Cum s-a ajuns la formatul FastShape
Horațiu a structurat programul în urma cu 4 ani, pe când coordona antrenamentele de pregătire fizică a sportivilor practicanți de Jiu Jitsu Brazilian din cadrul grupei de performață de la clubul Absoluto. Aceștia stăpâneau atât o tehnica cât și o tactică foarte bună, dar aveau lipsuri în ceea ce privește tonusul și rezistentă musculară. FastShape a fost creat în primul rând pentru ei și ulterior în urma feedback-ului pozitiv, a evoluat spre un program mai general.


Befor and after 3 luni de FastShape
Printre beneficii am putea enumera: îmbunătățirea condiției fizice, a tonusului muscular, a sistemului imunitar, scăderea țesutului adipos și a nivelului de stres. Executat sub atenta supraveghere a lui Horațiu programul nu prezintă riscuri deosebite de accidentare. Și nu în ultimul rând în decurs de 8 săptămâni, prin muncă și seriozitate se poate ajunge la rezultate vizibile.
Pentru detalii nu ezitați să-l contactați pe Horațiu, un antrenor personal serios.