Thursday, March 1, 2012

Provocarea 3

Mersul fermierului, adică mers ținând două greutăți egale în fiecare mână.

Este un exercițiu pentru stabilizarea trunchiului, musculatura spatelui și dezvoltarea prizei. Cred ca a fost popularizat de competițiile Strongmen, dar cu siguranță provine din viața reală. În general se merge pe distanțe relativ scurte cu greutate mare. De exemplu 80%-70% din greutatea de la îndreptări.
Cum nu am avut la îndemână greutăți așa de mari și unde am greutăți nu am spațiu, m-am adaptat și am improvizat. Ca să fac această provocare efectiv m-am dus la hipermarket și mi-am făcut cumpărături în greutate de 30 de kg pe care să le pot pune echilibrat în două plase de rafie. Adică, două baxuri de apă 2x12 kg si înca 2x3 kg din diverse ca să stea plasa bine.
Am mers 1 km cu 15 kg în fiecare mână, fără pauze în care să las greutatea jos. Cuvântul de bază a fost durerea. Trapezul ar fi spus și ce lapte a supt de la mama lui daca asta i-ar fi oferit scăparea. Am transpirat flească și gâfâiam ca un tractor, iar mâinile, e... mâinile să zicem doar că nu am dat drumu la greutăți la final ci m-am lăsat din genunchi și m-am scuturat de ele. A durut și a fost ce-a mai grea provocare de până acum la nivel psihic și al voinței.