Friday, June 22, 2012

Yoga de dimineata pentru a fi flexibili si plini de energie

Ca orice sportiv, ce a început ca autodidact, am făcut și eu greșelile tinereții și nu am dus lipsă de accidentări și excese de vitejie care și-au lăsat urme. Acum, odată cu vârsta, inevitabil apare preocuparea pentru  sănătatea articulațiilor și pentru prevenția eventualelor accidentări.


Nu mă plâng, mai bine mai târziu decât niciodată. Astfel că atunci când am vazut site-ul de-azi.ro a fost ca un răspuns la o rugăminte venită din subconștient.
Un site care iți inseninează ziua prin simplitatea și energia pozitivă pe care o emană cu fiecare post și care are ca subiect central yoga. O ramura a sportului (dacă o să ziceți că e mai mult decât un sport eu o sa vă zic că sportul pentru mine e mai mult decât un sport =)) ) despre care nu știu nimic, dar mi-aș dori să aflu mai multe. În primul rând pentru că e o metodă de a te menține sănătos iar ăsta este un pas important în a deveni puternic. În al doilea rând pentru că toți practicanții de yoga au secretele flexibilității la degetul mic.

pozitia mea favorita
Dacă am avut un articol despre rezolvarea durerilor de spate acum e timpul să ne ocupăm și de prevenirea lor.

Autoarea blogului a avut amabilitatea să îmi recomande la un moment dat câteva mișcări de stretching, pe care să le fac dimineața pentru a îmi menține sănătatea coloanei.
Eu, pentru că sunt băiat vrednic, am mai căutat și singurel un model de rutinică zilnică pentru a îmi începe ziua și i-am cerut părerea Sandei despre eficacitatea programului.


Am mai găsit și o altă variantă ceva mai scurtă

Acum părerea mea e că nu este foarte importantă executarea completă a rutinei, dar este foarte importanta atenția la detalii. Relaxarea și respirația din fiecare poziție. Aceste mișcări nu implică forță și rapiditate ci fluiditate și naturalețe. Ceva mai complicat pentru brutele robotice care suntem mai toți căutătorii de forță și mușchi, dar dacă era ușor nu mai merita efortul. Așa că încercați să vă începeți dimineața cu o variantă similara, care vi se potrivea;te cel mai bine, pentru nivelul vostru de flexibilitate și cu accent pe pentru zonele proprii unde acumulați tensiuni. Jucați-vă cu blăndețe cu corpul vostru și descoperiți cum puteți deveni supli și elastici ca o pisică. Vă garantez că de acolo vor apărea rezerve de forță nebănuite. După terminarea sedinței senzația este de libertate în mișcare și relaxare generala a corpului. Este o metoda minunata de a îți începe ziua.

Puteți să ne urmăriți și pe pagina de facebook, un like e întodeuna binevenit.