Friday, June 29, 2012

ADCC ROMANIA - BJJ Grapling

Sâmbătă pe 23 iunie a avut loc primul campionat național de ADCC din România.
Organizat de Absoluto, Agon si Bittan Academy concursul a adus la start 10 cluburi din intreaga tara: Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Constanta, Craiova, Rm. Valcea si Targoviste.



Absoluto a reusit sa ocupe locul 1 pe echipe cu 5 aur, 6 argint si 6 bronz (49 puncte). Pe locul 2 s-a clasat Bittan Academy (Brasov) cu 3 aur, 1 argint si 2 bronz (20 puncte). Locul 3 a revenit revelatiei turneului, AGER (Targoviste) cu 2 aur (10 puncte).

 M-am bucurat enorm când am aflat de realizarea sportivilor din Târgoviște. Aceștia au obținut medealii de aur la categoriile la care au participat. Rezultatele la un concurs, unde a participat toata floarea României din grapling, sunt dovada eficienței antrenamentelor și a îndrumării primite de la antrenorul lor. Antrenor alături de care am avut onoare să învăț și eu MMA timp de peste 4 ani.
Prin urmare știu că acesta este un autodidact și că lupta la sol este doar o parte din antrenamentele lor. Surpriza este cu atât mai plăcută cu cât regulamentul de luptă de la bjj nu e chiar o prioritate pentru un luptător de MMA. Și oricât de bine ești pregătit tehnic, într-un anume stil de luptă, dacă nu te antrenezi specific și pe regulamentul de competiție, sansele să pierzi la puncte sunt destul de ridicate.
În altă ordine de idei sper ca în anii viitori să fie mai bine mediatizat evenimentul, pentru că este un spectacol sportiv și este păcat că se desfășoară aproape în anonimat.
Organizarea și arbitrajul au fost la un nivel ridicat și un lucru destul de rar la competițiile de luptă concursul s-a terminat fără accidentări.
Poate anul care vine mă înscriu și eu la open, unde nu trebuie să fii afiliat la nici un club pentru a participa. Anul ăsta prioritatea mea este semimaratonul de la apuseni și nu puteam să risc vreo accidntare atât de aproape de eveniment.