Wednesday, November 14, 2012

Toleranta la carbohidrati - Experiment ziua 1


Atentie
Acesta serie de articole nu este o recomandare pentru o cură de slăbire. Este un experiment în desfăsurare. Este un experiment construit specific pentru fizicul meu și istoricul meu, așa că nu se va potrivi altor persoane. Vă sfătuiesc să nu încercați așa ceva acasă. În schimb la final, după ce vom trage concluziile, sper că vom învăța ceva. Ce vom învăța? Acum nu am nici cea mai vagă idee.


A sosit momentul pentru al doilea experiment. Pe primul îl găsiți aici. De data asta vreau să văd cât pot slăbi într-o săptămână folosind metoda toleranței la carbohidrați.
Întâi să vă prezint strategia abordată.
Prin toleranta la carbohidrați ne referim la cantitatea de carbohidrați pe care o poți stoca în mușchi. În relație cu aceasta avem sensibilitatea la insulină a țesuturilor. Insulina este cheia care deschide celula pentru a primi glucoza din sânge. Așa că ne dorim o sensibilitate la insulina mare a mușchilor și una mică a celulelor de grăsime.
Dacă ne închipuim mușchii ca niște bureți ce absorb glucoza atunci cu cât sunt mai "uscați" cu atâta vor absorbi mai multă glucoză. După ce s-au saturat atunci intervine sensibilitatea la insulină în ecuație.
Deci cu cât avem o toleranță mai mare la carbohidrați cu atât putem menține nivelul de insulină mai jos și șansa de a arde grăsime mai mare. Va urma un plan de dietă și antrenament, gândit special pentru a arde grăsime și a păstra masa musculară. Este un experiment și pentru mine așa că nu am idee care va fi rezultatul final. Sper să vă am alături să vedem împreună.
Punctul de plecare
Luni dimineața
Greutate 86 kg
Perimetrul talieli 82 cm

Prima zi - Recomandarea
Dieta 
Este ziua în care trebuie să mențin un nivel foarte mic de carbohidrați, sub 50 g.Cu scopul de a goli depozitele de glicogen.
Antrenamentul
Trebuie să fie o sedință de HIIT de 30 de minute, preferabil în prima partea a zilei și un antrenament de forț, care topește glicogenul muscular și stimulează retenția de masă musculară.

Prima zi - Realizat
Dieta
post negru 36 de ore (de Duminică seara până marți dimineața), m-am gândit că și așa nu am mai ținut de mult post negru. Plus că ce variantă, să consumi mai puțini carbohidrați pe zi, cunoașteți mai bună ca asta?
Antrenament 
Forță
Programul meu de forță este destul de simplist dar foarte eficient și consumator de energie.
Genuflexiuni
10 x 60 kg (GBS cu pauza 2 secunde jos)
10 x 80 kg (GBS)
5 x 100 kg (GBJ)
5 x 110 kg (GBJ)
5 x 120 kg (GBJ)
Presă umeri
10 x 40 kg
8 x 50 kg
3 x 57 kg
3 x 60 kg (Push press)
10 x 40 kg
3 x 60 kg (Push press)
Antrenament BJJ în loc de HIIT, consider că este o alternativă bună.
50 de minute tehnica de bază efort la 50-60%
30 de minute spaling, luptă la sol, efort la 70 -90%
Ne vedem mâine cu ziua a doua.