Sunday, June 16, 2013

Feminitate si forta

Aud deseori de spaima că odată cu mersul la sală sau cu practicatul sportului femeile își vor pierde feminitatea. Mi se pare o teama fără fundamente reale.
De exemplu să ne uităm la Jen Comas Keck o atletă care nu se teme de haltere dar nici de yoga sau mișcări de gimnastică


Are un aspect natural, fără să arate ireal ca un model de fitness sau cu definirea unei culturiste. Are niște linii feminine și un aspect plăcut. În același timp are un nivel de forță pe care mulți băieți nu l-au atins.
Am citi un interviu cu ea și se pare ca s-a apucat de sport, la fel ca mulți alții în jurul vârstei de 17 ani. După ce și-a dat seama că a început să se îngrașe de la prea mult junk food și lipsă de activitate. A început la fel ca marea majoritate să facă obsesiv aerobic pentru a "arde grăsimi". Reușind ca după un an întreg de predat aerobic timp de 5 ore pe zi să scape de 1 kilogram de grăsime. O lecție pe care ar trebui să o analizeze toți cei interesați de slăbit. Aerobicul este eficient doar în faza de adaptare, atunci întradevăr te poate ajuta să slabești. După ce ai atins un nivel satisfăcător de condiționare nu vă mai așteptați la mare lucru.
Problema aceasta a rezolvat-o începând să acorde atenție programelor de forța și mai ales celor trei exerciții de bază, genuflexiuni, îndreptari și impinsul de la piept. Strategie care a ajutat-o să câștige multă forță și să scape de grăimea suplimentară.
În ce privește alimentația are aceleași recomandări ca marea majoritate. Să te ferești de mâncarea procesată și să consumi legume la fiecare masă.
La  momentul interviului făcea îndreptări cu 133 kg, impins de la piept cu 65 de kilograme și genuflexiuni cu 97 kilograme. Nu arată ca Arnold și ridică mult mai mult decât o începătoare speriată că dacă ia altceva în mâini, în afară de ganterele roz, se va transforma peste noapte în Conan barbarul.
Are și un canal pe youtube unde puteți vedea mai multe din ce poate să facă.
De exemplu exercițiul grozei pentru femei, tracțiunile.
Puteți vedea și cu ce exerciții se antrenează și cu ce greutăți, care sunt exprimate în pounds.