Thursday, July 25, 2013

Provocarea 11


Provocarea aceasta este una mentală. Nu ai cum să te antrenezi pentru ea și nu ai cum sa îți fie ușor. Practic este o provocare a dârzeniei și a mușcăturii de pitbull pe care o ai.
Ce ai de făcut.
Pozitia plank
  • Determini numarul maxim de flotări pe care poți să îl faci într-o serie.
 În cazul meu a fost 35, nu sunt prea bun la exercițiul asta, problemele recente cu umărul m-au făcut să regresez. Fapt nesemnificativ, important este cât este maximul meu.
  • Partea a doua a provocării, care trebuie să urmeze la ceva timp distanță (eu am lăsat 2 ore să treacă) sau chiar în altă zi este să faci de 2,5 ori maximul determinat.
În cazul meu să fac 35*2,5=88 de flotari, fără să ating pământul cu genunchii sau coatele. Pot fi împărțite în serii după preferința fiecăruia, importat este ca între serii să rămâi în plank sau în pike.

Pozitia pike


Deci pe tot parcursul celor 2,5* max flotari îți vei susține greutatea corpului în mâini. Astfel va exista un impuls de a nu prelungii prea mult execuția și provocarea va fi echivalent de dificilă pentru fiecare om în parte.
Mie mi-a luat 5:51 de minute să termin cele 88 de flotări. până la 40 am făcut serii de câte 10 cu pauză de 5 respirații între ele. Apoi am continuat cu câte 4-5 flotări până la 75, când s-a dezlănțuit iadul. Am continuat cu 2-3 flotări, trecerea din pike în plank între ele provoca mai multă oboseală decât o flotare dar mai puțină decât două. La un moment dat devine dificil și menținerea pozițiilor de odihnă, coapsele încep să tremure și umerii și tricepșii nu se mai recuperează deloc stând mereu în tensiune. Totuși îți scade puțin vascularizarea cât să mai smulgi două repetări. Dar la final am arătat așa.



Din 100 de sportivi doar 10 sunt în stare să ducă provocarea la bun sfârșit. Cel puțin așa umblă vorba. Sunteți unu dintre cei zece sau veți renunța atunci când corpul spune nu mai pot?