Saturday, July 13, 2013

Provocarea 10

Provocarea de azi este foarte simplă și complicată în același timp.(M-am inspirat de aici)
Simplă pentru că tot ce ai de făcut este să alergi 5 kilometrii cât poți de repede.
Complicată pentru că vei avea nevoie de câteva încercări pentru a identifica cum să o faci în cel mai eficient mod cu putință.

Probabil că vei începe prea repede sau vei forța prea devreme, la fel cum e posibil să îți conservi forțele prea mult timp și să constați că puteai să ai un timp final mai bun. (mai multe despre dozarea efortului aici)
Distanța de 5 kilometrii e suficientă cât să îți permită o perioadă de încălzire, o perioadă de creștere a vitezei și chiar o zonă de sprint la final.
În același timp nu este atât de lungă cât să o abordezi ca pe o cursă de lungă durată.
Nu e ceva anormal ca pulsul să îți stea în gât pe durata întregii curse. trebuie să tragi de tine și să forțezi constant ritmul. Mie mi se pare o modalitate bună de a combina efortul de tip cardio cu un antrenament prentru pragul lactat. În același timp nu este prea consumatoare de timp.

Eu am făcut trei astfel de alergări până acum și am scos următorii timpi
26 minute
26 minute
25:30 minute

Timpii sunt destul de constați, pentru că alerg destul de rar, odată la două saptămâni. O fac mai mult pentru a îmi menține condiția fizica in regim cardio la un nivel decent, decât pentru a încerca o creștere în direcția asta.

25:14 min