Thursday, September 26, 2013

Semimaraton de final de saptamana

Weekend-ul trecut am fost la un fel de munte. Cum mă știți, nu îmi priește gratarul și vinul dacă nu fac și o alergare pe coclauri. Așa că am băgat un mic semimaraton. Ceva așa organizat ad-hoc, că tot n-am prins nici o alergare montană anul acesta.




Am avut la mine doar un bidon de 70ml de apă și locația unui izovr. Am făcut și o hartă a traseului dar nu este foarte precisă.



S-au schimbat pozele zonei de pe google maps și nu se mai observa traseul prin padure. Am făcut un zigzag acolo și mi-a dat 9 kilometrii până sus dar sunt destul de sigur că sunt minim 10 km.



Este o potecă forestieră destul de largă. Se poate ajunge cu atv-ul sau cu mașini serioase de teren sus.
Timpi au fost urmatorii:
48 de min până la începutul urcării cca. 6 km distanță.
1:35 până la cabana Leaota, care este părăsită și unde v-am făcut și câteva poze.














2 ore până jos
2:40 până la final




Asta înseamnă o medie de 8.33km/h pentru 20 de kilometrii cu 700m diferență pozitivă de nivel. Un timp satisfăcător pentru pretențile mele. Anul asta mi-am concetrat toate forțele spre BJJ.

Oricum nu m-am stresat prea mult pentru timp, m-a interesat mai mult să admir peisajul și să simt muntele, am fost de unul singur tot drumul. Este o senzație interesantă să alergi singur prin pădure. Un sentiment de libertate dublat de o stare de alertă. Zgomotele de frunze mișcate și crenguțe călcate devin brusc foarte alarmante. Nu mai zic de cabana părăsită unde nu am avut curajul să urc la etaj pe scara întunecoasă.
A fost o experiență interesantă și deosebită față de obișnuitele alergări înconjurat de zgomot și lume.