Friday, April 27, 2012

Provocarea 5

Vă avertizez de la început că provocarea asta nu este pentru cei slabi de înger.
Este un antrenament de benchmark de la crossfit, te ajută să îți evaluezi condiția fizică, comparativ cu alții.
Se numește Chealsea, ca echipa de fotbal, sau ca o fată pe care a iubit-o inventatorul antrenamentului. Asta e mai puțin interesant, ce ne interesează este schema de lucru:


Reprize de 1 minut în care faci(daca termini mai repede poti folosi secundele alea să te odihnești)
  • 5 tracțiuni
  • 10 flotari
  • 15 genuflexiuni
timp de lucru, 30 de reprize.

Daca vi se pare ușor fac eu calculele. Vorbim de 150 de tracțiuni, 300 de flotări și 450 de genuflexiuni în 30 de minute, nu sunt cifre de joaca.

Eu am facut 15 ture corecte, apoi am început să mai trișez la forma și să nu mă mai încadrez în minut. Până la urmă am terminat 30 de reprize în 35 de minute.

Dacă spun ca a fost iadul pe pământ, sunt sărac în comparții. A fost cel mai greu antrenament pe care l-am facut până acum. Am simțit că mi se taie curentul de câteva ori, mi se incețoșa privirea. dar până la urma l-am dovedit. Credeam ca o sa am probleme la tracțiuni, sau la flotări, dar de fapt genuflexiunile au fost cele mai nenorocite. De fapt am făcut febra musculară la cateva ore după.
E super antrenament, pentru a iți evalua condiția fizică și starea sistemului cardio respirator... când terminați atenție la scări.