Monday, April 23, 2012

Ce mi-as dori sa vad si in salile din Romania

Salivez de mult după o grămadă de metode de antrenament, ce lipsesc cu desăvârșire, după cunoștințele mele, din sălile de la noi din țară.
Sunt realist, față de acum câțiva ani, lucrurile stau azi mult mai bine și în ce privește cultura de fittness și în ce privește dotarea sălilor și facilitățiile oferite. Cu toate acestea simt că lipsește sentimentul ăla de sală profesionistă, unde amatorii să poată face performanță. Atmosfera promovată mi se pară mai mult una de loc de relaxare decât de loc unde să îți depășești limitele și să lași războinicul și animalul, din tine, să se întâlnească cu fierul.
Poate că nu există cerere pentru genul asta hardcore de sală sau poate că pur si simplul conceptul încă nu a ajuns la noi.
Așa că să vedem cum se antrenează băieții și fetele prin alte locuri.

În primul rând, inelele de gimnastică, au urcat pe prima poziție întâi în clasamentul meu de vise. Super bune pentru tot ce înseamnă musculatură  în partea superioară și mișcări funcționale.


Tot din aceiași categorie și sfoara, nu atât de versatilă ca inelele dar totuși un exercițiu suficient de sexy să ți-l dorești și cu conotații ancestrale, tarzan știe ce vreau să zic.


Un alt instrument super șmecher de antrenament este sania. Sania poate fi trasă, pentru a antrene de exemplu faza întâi de la sprinturi, sau paote fi impinsă. În ambele moduri crește condiția fizică generală și capacitatea de muncă. Nu cred că este un mușchi din corp neglijat în acest exercițiu dar  accentul cade pe picioare.


Să nu uităm și barele de tracțiuni și nu numai, doar că mai avem puțin până vom putea să facem ca băiatul ăsta. Părerea mea e că faptul că vine vara și dacă ne vom bronza puțin lucrurile se simplifică, nu credeți?


Coardă de viteză, știu că mai există corzi și pe la noi prin săli dar în general nu există și spațiu unde să sari liniștit și cu siguranță nu există aceste modele de viteză. Coarda este mama lu' cardio.


Nu în ultimul rând, vestă cu greutăți, kettlebells și loc unde să trântești haltera pentru stilurile de ridicat olipmice, cu discuri care să permită asta. Pentru explozie, detentă și foță funcțională.


Voi ce v-ați dori să aveți la dispoziție?