Saturday, December 31, 2011

Provocare 1

În ultima zi a anului lansez prima provocare.
Scopul primordial al acestui antrenament este să fie o provocare. Deși poate fi folosit și spre a dezvolta anumite calități cum ar fi creșterea capacității corpului de a susține un ritm ridicat de efort și scaderea pulusului în acest ritm, totuși eu l-am conceput doar ca să fie greu. Să fie greu și să necesite și forță musculară și anduranță. Un fel de struțo-camilă care să te facă să scuipi plămânii la final.



Antrenamentul are următoarea desfășurare.
6 exerciții executate în ordine fără pauze între ele până când devine prea greu să mai execuți încă o repetare din respectivul exercițiu în ritmul în care ai început. Mai clar, faci exercițiu X cât timp exista un ritm susținut și nu ai nevoie de pauze între execuții. Exercițiile sunt urmatoarele și langă fiecare am trecut numarul de repetari pe care l-am putut eu efectua. Eu am folosit 2 kettlbell de 8 kg fiecare, ca asta aveam în casa. Oricum scopul este să folosești o greutate destul de mică pentru tine astfel încât să existe și o componentă cardio în tot antrenamentul.

Timpul total a fost de 8 minute și 36 de secunde. Iar numărul de execuții, o pură coincidență a fost de 300. De aici rezultă o viteză medie de o repetare in 1,72 secunde.
La final am avut pulsul 134.


Atenție:
Păstrați ordina exercițiilor, alegeți greutăți care să vă permită executarea câtorva zeci de repetări.