Thursday, December 22, 2011

Desfasurare stagiu Sei Budokai(MMA)



Am anunțat un stagiu de arte marțiale mixte la centrul sportiv Budeasa, de lângă Pitești. Am filmat și câteva momente din primele două antrenamente așa cât să arăt o idee din ce înseamna MMA. Comentariile de genul "acolo se poate face nu știu ce" nu își au locul întrucât e evident că orice tehnică are și variante de contraatac ce pot fi aplicate în funcția de viteza, forța și imaginația adversarului. Scopul este exemplificarea unor principii și tehnici care își pot găsi locul în anumite situații de luptă.



Acesta s-a desfășurat conform planului și în ciuda unei probleme fizice am reușit și eu să particip.
Condițiile de cazare de acolo au fost satisfăcătoare, masa excelentă atât în ce privește cantitatea ( după cât efort s-a depus era mare nevoie) cât și calitatea.



Sala unde s-au desfășurat antrenamentele a fost suficient de spațioasă, saltele pe jos, temperatura adecvată, sa putut lucra desculț și cu kimonou în condiții plăcute.
Au avut loc trei antrenamante de MMA sâmbătă și duminică. S-a început cu lupta în picioare și aducerea adversarului la sol prin diverse metode.



Antrenamantul doi a continuat din aducerea adversarului la sol cu finalizarea lui prin tehnici articulare sau strangulare.
În al treilea antrenament de Duminică s-a exersat executarea tehnicilor învățate, legat, din lupta în picioare la momente aleatoare. La final s-a făcut luptă la sol cu schimbarea partenerului și 4 participanți au susținut examenul de centura.



Alte experiență interesantă a fost duminică dimineață și a constat într-un antrenamant de gimnastica în aer liber.
Surpriză stagiului a fost un antrenamant de arte marțiale filipineze, ce a constat din noțiuni introductive pentru lupta cu arme albe, cuțit și sabie. Cât să ne trezească interesul pentru aceasta ramura, relativ noua în România.



Personal consider inițiativa o reușită și mă bucur că am putut să particip, cu toate inconvenientele date de accidentarea de care sufăr. Am înțeles detalii subtile ale anumitor tehnici, explicate extraordinar de sempai Staicu Viorel. De altfel toți participanții indiferent de nivelul lor tehnic inițial și-au însușit tehnicile predate și spre final când te uitai în jur totul se lega frumos și fluid la toată lumea.



Locația este foarte nimerită și aștept cu mare interes o reeditare a evenimentului, sper și cu o continuare în ce privește artele marțiale filipineze. 
Probabil că peste 3 luni va avea loc următoarea ediție, oricum vă voi ține la curent cu informații.