Saturday, December 10, 2011

Salsa Linda Dance Fest

De aproape doi ani una din pasiunile mele sunt dansurile latino. Salsa, Bachata, Merengue, mai nou își fac loc și altele cum e Zouk și poate Kizomba. Am un nivel cel mult intermediar, dacă nu începător, dar încerc pe cât posibil să mai păstrez legătura cu fenomenul, chiar dacă am terminat cursul de ceva timp.
O modalitate de a face treaba asta, pe lângă participarea la petreceri și mers în club, este să mergi la festivaluri de salsa. Care încep să se organizeze din ce in mai des și prin toată țara.
Ultimul la care am fost a fost organizat in Târgoviște de catre scoala Salsa Linda în perioada 2-4 decembrie.
A fost prima ediție și sper că vor mai urma multe de acum încolo. Numărul de participanți, în jur de 150 - 200, a fost exact cât ar fi trebuit să fie pentru capacitatea sălilor unde au avut loc workshop-urile și spațiului de dans din restaurantul unde a avut loc petrecerea.



Au fost doua săli de curs una, cu niște stâlpi care mai blocau observarea instructorilor și una mai ok care era de fapt o scena. Per total s-a vazut bine și s-a putut participa la workshop-uri în condiții foarte ok.



O să pun câteva filme de la finalul workshop-urilor la care am participat eu.
Am ramas plăcut impresionat de prestația celor de la Oportunida Escuela de Salsa. Au predat Felix și Adelina pe tema Leading & Following in Salsa. Din păcate nu am filmare, au fost o serie de jocuri menite să te ajute să descoperi tensiunea ideala pe care să o menții în mâini pentru a face din dans o experiență plăcută, nu una fortata.
De asemenea au fost și o serie de jocuri pentru a învăța să ai încredere și să te abandonezi. O experiență interesantă care cred că ar trebui inclusă în orice curs de salsa ca și modalitate de a forma o baza pe care se construiesc apoi figurile și plăcerea dansului.



Pentru mine, toate seminariile la care am participat au fost plăcute și interesante, organizarea per total a fost reușită la prima desfășurare.
Localul ales a fost potrivit dansului, spațiu a fost pentru toată lumea, chestie care la alte festivaluri nu se mai întâmpla, de regula pe la 12 noaptea te calci in picioare, in același timp nu era nici ringul de  gol, să te simti aiurea dacă nu ești foarte stăpân pe tine. Suprafața de dans, a fost gresie și se comporta similar cu parchetul, alunecai atât cât trebuie, nu cât să îți lași dinții pe acolo după doua - treizeci de shot-uri de tequila. Da, chiar dacă sunt sportiv și militez pentru o alimentație sănătoasă când e vorba de distracție îmi place să o fac până la capăt.



Impresia generală a fost a unei comunități de oameni mișto, impresie cu care m-am obișnuit la toate reuniunile din lumea dansatorilor de salsa. Nu am vazut niciodată certuri sau violență, deși premisele ar fi ideale, alcool si femei frumoase. Se pare ca in Romania mai există oameni civilizati. Alături de dansatorii de salsa mereu m-am simțit foarte bine indiferent daca cunoșteam pe cineva sau nu lumea era prietenoasă și caldă. Cand exista pasiuni comune, granitele dintre oameni par sa se estompeze.


Abia aștept evenimentul de la Brașov cel mai tare din țară.
Congresul National de Salsa, 19 - 22 ianuarie 2012, Brasov, Romania