Monday, December 5, 2011

Stagiu Sei Budokai (MMA)

Anunt:
În perioada 17-18 decembrie se va desfășura un stagiu de pregătire Sei Budokai.
Ce înseamnă asta? Cel mai simplu aș putea descrie prin MMA (Mixed Martial Arts).

Scurtă introducere a stilului.

"Fondatorul Stilului Sei Budokai Karate este maestrul de karate Leonardo Voinescu.
Hanshi Leonardo Voinescu 8 DAN, a început practicarea karate-ului , în urmă cu patru decenii sub îndrumarea lui Shihan Nicolau Georg 8 DAN si deține 4 DAN în Judo, 4 DAN în Kyokushin Karate și 7 DAN în Kyokushin Budokai.
Hanshi Leonardo Voinescu a pus bazele Stilului Sei Budokai Karate, în urma antrenamentelor și studiilor comune, pe tema artelor marțiale, cu Hanshi Dave Jonkers (9 DAN karate, Presedinte de onoare BIKO), Hanshi Nicolau Georg (8 DAN) și Hanshi David Cook (9 DAN, fondatorul stilului Tsu Shin Gen).

SEI BUDOKAI KARATE - O arta marțiala și un sistem de luptă competițional complex.

Sei Budokai Karate este o artă marțiala completă:
- Kihon (tehnici de lovire și aparare cu brațele și picioarele),
- Kata (lupa imaginară cu mai mulți adversari),
- Nage Waza (proiectari din judo și lupte),
- Lupta la sol ce implica Jime Waza (stangulari) si Kansetsu Waza (luxări de brațe si picioare),
- Dupa obținerea gradului de 1 DAN începe studiul tehnicilor de luptă cu arme.

Sei Budokai Karate are și o latură sportivă competițională ce este aproape identica sistemelor de lupta profesioniste MMA (Mixed Martial Arts), având foarte puține restricții.
Practicantul de Sei Budokai Karate își poate perfecționa propriul sistem de luptă competițional, conform personalitații lui si a aptitudinilor fizice si psihice. Pregătirea lasându-i posibilitatea să alegă lupta în picioare sau lupta la sol.
"

Stagiul va fi susținut de Sempai Viorel Staicu 2 DAN Sei Budokai, iar toate detaliile concrete legate de locație, tematică, prețuri și rezervări le găsiți aici.

Lăsând exprimarea oficială la o parte, iată în câteva cuvinte despre ce este vorba:
Cui se adresează?

Dacă ești un împătimit al artelor marțiale mixte, dacă ai spirit de luptător, dacă îți plac provocările și vrei să profiți de ocazia de a te antrena alături de un adevărat artist marțial acest stagiu este pentru tine.

Din punct de vedere tehnic, Viorel este un luptător extraordinar, l-am vazut în nenumărate lupte cu orice fel de adversar, din orice stil și orice nivel de pregătire. Niciodată nu a dat înapoi, indiferent de diferența de greutate sau de nivelul tehnic al adversarului. Mereu s-a adaptat situației și nu a exagerat niciodată atunci când a dominat lupta. A dat mereu dovadă de respect față de adversar, curaj de neclintit și nu în ultimul rând de lipsă de orgoliu.
Dacă am învățat ceva de la el cât timp i-am fost elev, ceva cu care am rămas peste ani, în orice altă sală am fost, a fost curajul și dragostea de luptă. Viorel se luptă din plăcere și a insuflat aceast mod de a lupta tuturor elevilor săi.

Viorel, un impatimit al antrenamentelor traditionale

În ce privește calitățile didactice, pot spune că nu am cunoscut încă un instructor care să aibă un simț atât de dezvoltat al înțelegerii elevului. Cu alte cuvinte vorbește pe limba ta își dă seama exact ce anume te blochează în a pricepe tehinica pe care o explică și găsește cumva modalitatea de a te face să o descoperi.
Excelează în lupta la sol pe care o practică adesea și legat la ochi. De fiecare dată când am ajuns în sală alături de el, am plecat de acolo cu ceva nou învățat. Dacă ați mai participat la stagii de pregătire unde, de cele mai multe ori nu afli nimic nou, vă asigur că nu va fi și cazul acestuia.