Sunday, October 6, 2013

Double gold

Am fost sâmbătă la prima etapă din BealtLeague care "este o competitie de Brazilian Jiu Jitsu cu gi, ce se desfasoara in sistem campionat, pe parcursul unui sezon competitional".
Prima etapă a avut loc la Brăila și a fost organizată de clubul Raptor Fight Club. Organizarea a fost foarte bună, fără întârzieri sau pauze inutile, aspecte care la o competiție pe sistem piramidal nu fac decât să obosească inutil sportivii.


Din câte știu eu nu a avut loc nici o accidentare, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Înseamnă că nivelul tehnic al compețiției este în creștere, atât în ce privește calitatea sportivilor cât și a arbitrajului.
Atmosfera a fost plăcută și rivalitatea dintre cluburi s-a manifesta doar pe tatami. În condițiile acestea prevăd un viitor bun pentru BJJ-ul românesc.
Eu am evoluat sub stindardul Absoluto și am reușit să câștig două medalii de aur. Una pe categoria mea de greutate și alta la open, ambele la centuri albe. O reușită care nu poate decât să mă bucure și să mă facă să îmi doresc să învăț mai mult din acest univers infinit, care este BJJ-ul.
Până la următoarea etapă am de lucrat destul de multe aspecte tehnice, unde am lipsuri. Aceste medalii nu mă plasează nici pe departe într-o zona de confort, meciul din finală l-am câștigat foarte greu la o diferență mică de puncte în fața unui sportiv de la Daos.
Sper să ajung la un control mai bun al emoților. Acesta fiind principalul motiv pentru care încă lupt foarte încordat și ratez oportunități pe care în alte ocazii le-aș valorifica mai bine. Dar aceasta necesită o pregătire cel puțin la fel de intensă ca și antrenamentul tehnic sau fizic. Așă că va mai curge apă pe Dunăre până voi ajunge unde îmi doresc.